Dubai, o destinatie de vis

DubaiEmiratele Arabe Unite, dominate de desert, dar si de o peisagistica spectaculoasa si contrastanta, (de la dunele de nisip si muntii stancosi la campiile fertile si plaje intinse cu nisip fin), este formata din  sapte emirate suverane, dintre care cele mai importante sunt Dubai si Abu Dhabi, a devenit una dintre destinatiile turistice care se dezvolta cel mai repede din lume.

Dubai, situat în Golful Persic, considerat perla Emiratelor Arabe Unite şi una dintre cele mai uimitoare metropole din secolul 21, numit si orasul contrasteleor, unde hotelurile de lux, plajele cu mare cristalina, superbele palate moderne, coexista cu casele vechi de la marginea orasului, este cel mai important centrul de afaceri si centru turistic din orientul apropiat, fiind al doilea oras ca marime (700.000 locuitori) din Emiratele Arabe Unite.

Dubai, orasul modern si bogat, a devenit unul dintre cele mai importante puncte turistice din lume,  fiind  alcatuit din doua orase, despartite de un golf: in partea de nord se afla Deira, iar in partea de sud modernul oras Bur Dubai. Legatura dintre cele doua orase fiind facute de un superb un pod si un tunel.

In Dubai, trebuie vizitat presigiosul „Muzeul din Dubai”, acesta fiind candva rezidentia sheikului.  Aici  veti putea face o paralela intre  imaginea Dubai-ului dinainte să fie descoperit petrolul, si imaginea Dubai-ului de acum…..uimirea va fi…enorma!!!(este deschis zilnic între 8.30-19.3)

Nu ocoliti nici centrul vechi si nou al orasului, unde stradutele aglomerate, renumitele mori de vânt, se impletesc cu  cartierul modern Jumeira.

dubai

Transferndu-va apoi cu barci-taxi pe partea celalta a orasului, puteti vizita renumitul cartier de aur.

Nu uiatati vizitarea zgârie-norilor, Emirates Towers, a hotelurilor Jumeirah Beach si Atlantis, a Water Park-ului Wild Wadi, si trebuie neaparat admirat turnul Burj Khalifa cu o inaltime de 828 metri.

Însă, dominant in Dubai-ul si atactia nr 1, este hotelul construit în ocean, Burj Al Arab – cel mai scump şi cel mai înalt hotel din lume (mai mare decât Turnul Eiffel), fiind singurul hotel de 7 stele existent pe glob. Acest renumit hotel, are 28 de etaje, o platformă suspendată pe care aterizează elicopterele, un minunat restaurant subacvatic dar şi unul la fel de frumos la ultimul etaj, patinoar şi cinematograf, iar in camere exista paturi rotative.

Dubaiul se remarca insa prin proiecte futuristice, printre care amintim, Palm Islands, Dubai International City, the World, reprezinta un grup de 300 insule artificiale ce reproduc destul de exact cele cinci continente, vestitul mall Dubai Marina, construcie a a carei imensitate este greu de imaginat, remrcabilul „palmier” construit  pe ape „Jumeirah Islands”, primul hotel subacvatic „Hydropolis Hote”,  Dubai Festival City, Dubailand şi The Mall of the Emirates (cu celebra partie de schi)….

Un program foarte atractiv, cu ocazia caruia puteti savura atmosfera de noapte din Dubai, il reprezinta „Noaptea in Dubai”, unde plimbandu-va cu barca si luanad cina în Golful Dubai veti ramane uimiti de cum arata orasul pe timp de noapte!

Tot in Dubai, puteti profita de renumitele programe „Jeep safari”, unde excursiile cu  jeepuri de ultima generatie, printre dunele de nisip. va vor incanta!

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Comentarii

Nici un comentariu inca.

Lasa un comentariu

(necesar)

(necesar)